Körlärarens tips för körkort

Det finns en hel del teorier om hur man på bästa och enklast möjliga vis ska gå till väga för att knipa sitt körkort och alla vägar är bra utom de dåliga, men vissa är självklart bättre än andra – bäst är nämligen den väg till körkort som körskolläraren visar dig.

Att ha sitt körkort innan bilköp är smart att ha, för när man ska köpa bil är en vital del av köpet att faktiskt också provköra bilen vilket man inte kan göra om man inte har sitt körkort klart. Men många anser att det är svårt att ta körkort, och visst har de rätt i det. Det är mycket man ska kunna och man måste kunna dessa saker bra för att klara av uppkörningen. Därför kan det vara bra att inte göra körkortstagningen för svår för sig. Det finns faktiskt enkla vägar till körkortet – och bästa tipsen är de tips man kan få från experter.

Körskollärarens bästa tips när du ska ta körkort

Vem är bäst på hur man enklast tar körkort? Körskolläraren som bestämmer om du klarat dig eller inte såklart. Därför har tidningen Metro intervjuat körskolläraren Annika Romare som har arbetat inom körskolan i hela 33 år och än idag är aktiv, så hon kan en hel del hon – och viktigast enligt Annika är att komma in rätt i sin körkortsutbildning från början. Med det menar hon att många som börjar med sitt körkort gör detta hemma med mamma och pappa vilket innebär att de också får stå ut med föräldrarnas nervsammanbrott där i passagerarstolen. Dessutom är det många som får lära sig fel från början när de kör med föräldrarna. Enligt Annika gör detta att det kan bli svårt att sedan lära om sig redan inlärda rutiner, även om de är felaktiga. Därför är Annikas bästa tips också att man gör sina första bilkörningar hos körskolan, då blir det rätt från början och man sparar in pengar genom att slippa lägga tid och pengar på onödiga lektioner för att lära om sig.

Annikas andra tips:

  • Öva både med körlärare och sedan hemma, kanske får du lära föräldrarna något.
  • På uppkörningen bör man komma väl förberedd och ha övningskört en hel del innan så att man känner sig säker vid ratten, nervositet är vanligt men det går att klara kortet i alla fall.
  • Värm upp genom att övningsköra till uppkörningen
  • Kör upp i samma bil på körskolan som du övningskört i så att du ”känner” bilen.
  • Säkerheten kommer först så öva på säkerhetskontrollen och se till att få med alla moment.